Nieuw Honda Civic Type R komt aan in 2015

Honda CEO Takanobu Ito heeft bevestigd dat een nieuw Civic Type R in 2015 zal worden onthuld, naast een nieuw elektrisch voertuig voor brandstofcel. Een compacte SUV is ook ingesteld om in de nabije toekomst deel te nemen aan het bereik.
• Honda -beoordelingen
De nieuwe Civic Type R zal specifiek worden ontwikkeld voor Europa en zal ontwikkelingen worden opgenomen die zijn geleerd uit de ervaring van Honda in het World Touring Car Championship. Ito wil dat het de snelste auto met voorwielaandrijving rond de Nurburgring is, wat aangeeft dat het de Megane 265-trofee’s tijd van 8 min 7,9 seconden moet verslaan. Honda’s Britse MD Dave Hodgetts vertelt verder met Automobile Express dat het nieuwe type R “minstens 265 pk zal hebben … het doel van de ingenieurs is echter 300 pk.”
Advertentie – Post gaat hieronder verder

Hodgetts vertelde ons dat het Civic Type R in de herfst van 2013 zal beginnen te testen tijdens de Nurburgring, met de productie die in Swindon begon klaar te zijn voor een datum van een verkoop in 2015. Hij legde uit dat de management- en gashendelactie werd ontwikkeld met behulp van lessen die zijn geleerd uit de WTCC -invoer van Honda. Hodgetts zou niet putten uit de vraag of de productietype-R dezelfde 1,6-liter turbo zou krijgen als de WTCC-auto, maar zei: “Het is mogelijk, maar dan is alles tot een 2.0-liter turbo mogelijk.”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *