Nieuwe 2018 Vauxhall Corsa GSI om te beginnen vanaf £ 18.995

Vauxhall heeft volledige prijzen en specificaties bevestigd voor de nieuwe Corsa GSI. Het verzekeringsvriendelijke prestatie-luik is beschikbaar om nu te kopen en met leveringen vanaf september, begint vanaf £ 18.995.
De GSI neemt de plaats in van de inmiddelsontdekking VXR als het meest sportieve model in de CORSA-line-up, zij het op een langzamer, veel gemakkelijker toegankelijk niveau. Gebaseerd op de driedeurs Corsa, heeft de GSI een VXR-mimkerende bodykit, compleet met een honingraat-voorrooster, dorpelverlengingen en een grote achterspoiler. De remmen en ophangingsopstelling zijn ook gerelateerd aan de VXR.
Advertentie – Post gaat hieronder verder

De stroom komt van een 1,4-liter turbomotor die is afgestemd op een handgeschakelde zesversnellingsbak. Het maakt 148 pk en 220 nm koppel, genoeg voor een 0-62 mph-tijd van 8,9 seconden en een topsnelheid van 126 mph. Brandstofverbruik wordt beoordeeld op 49,6 mpg, met officiële CO2 -cijfers van 139 g/km.
2

Standaardapparatuur omvat 17-inch lichtmetalen wielen, privacy-glazen achteraan, koolstofeffect deurspiegelafdekkingen, een stuurwiel met platte bodem en een infotainment-opstelling met zowel Apple CarPlay als Android Auto. Vauxhall gebruikt ook een GSI Plus-pack: een extra £ 1.900 voegt 18-inch legeringen, Recaro lederen sportstoelen en BI-Xenon-koplampen toe.
Het lagere motorproductie ten opzichte van de VXR moet aangeven dat de GSI voor jongere kopers veel economischer is om te verzekeren. Dat is een cruciaal aspect voor Vauxhall, dat weet hoe populaire prestatiegerichte corsa’s in de loop der jaren naar dat gebied van de markt zijn geweest.
Ontwikkelingen op snellere VXR-modellen lijken te zijn bevroren in de nasleep van de aankoop van Vauxhall en Opel door PSA Peugeot-Citroen. Maar insiders zeggen dat het idee van snellere versies van de volgende generatie Corsa en de meest huidige Astra niet is verlaten. Ingenieurs bekijken manieren om prestatieonderdelen met Peugeot te delen om de kosten van het maken van niche -hatchbacks te helpen dalen.
De GSI staat voor de Suzuki Swift Sport en de Ford Fiesta St-Line EcoBoost 140 in het warme hatchback-segment. De cijfers op het papierservrij zijn bijna identiek aan de marginaal meer betaalbare Ford, hoewel de Suzuki zowel sneller is en, hoewel een huidige – £ 16.499 vraagprijs, ook aanzienlijk goedkoper.
Denk je dat de Vauxhall Corsa GSI een koopje is voor £ 18.995? Laat ons hieronder uw gedachten weten …

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *